Financieel adviseur nodig?

Een financieel adviseur helpt je natuurlijk met het maken van een keuze voor een financieel product dat bij je past. Om jouw wensen of van je partner in kaart te kunnen brengen, voert de financieel adviseur één of meerdere gesprekken met je. Ook kijkt de financieel adviseur altijd of je bepaalde producten wel kunt betalen en voert hij een aantal wettelijke toetsen uit. Een financieel adviseur rekent advies- en bemiddelingskosten voor zijn werk. Dit kan vaak no cure no pay

Taken financieel adviseur

De adviseur gaat met zijn klanten in gesprek om een goed beeld van ze te krijgen. Hoeveel risico’s wil en kan een klant nemen? Wat heeft de klant voor product nodig voor zijn huishouden en kan hij dat financieel aan? Ook voert de financieel adviseur een aantal wettelijke controles uit. Die toetsen of een klant ooit fraude heeft gepleegd, een strafblad heeft en of de identiteit van de klant klopt.

Zelf doen of niet?

Bij ingewikkelde financiële producten als beleggingen, hypotheken en levensverzekeringen kunnen verkeerde beslissingen u zeer veel geld kosten. Weet u weinig van dit soort moeilijke financiële producten? Dan is het verstandig een financieel adviseur om hulp te vragen. Deze verdient zich ook terug hoor

Bovendien hebben aanbieders van financiële producten een zorgplicht. Dat betekent dat zij volgens de Wet Financieel Toezicht (WFT) u geen complex product mogen verkopen dat niet bij u past.

Wilt u zonder advies een dergelijk product kopen, dan zal de aanbieder een kennistest afnemen. Daarmee bepaalt hij of u voldoende kennis heeft om hierover te beslissen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s